Project starten?

Strakke nieuwbouw met karakter

De bouwheer koos om de huidige ouderlijke woning te slopen en een nieuwbouwwoning op te trekken. Dit biedt als voordeel dat er kan gebouwd worden aan de hedendaagse normen, comfort en er een hedendaags en tijdloos ontwerp kan gerealiseerd worden.

Het concept

De woning bestaat uit twee balken die uit mekaar werden verschoven. Daarmee werd een overdekt terras en een luifel gecreëerd aan de zuid gerichte achtergevel. De patio scheidt functies op beide niveaus en zorgt eveneens voor een zenitaal licht in de betreffende ruimtes. De voorgevel is eerder gesloten gehouden om de privacy te waarborgen. De poort en de voordeur zijn in hetzelfde vlak voorzien om een uiterst strak beeld te verkrijgen. De achtergevel is volledig opengewerkt door middel van maximale beglazing en biedt een breed zicht op de tuin en zwembad.


De materialisatie

De woning zal uitgevoerd worden in een witte gevelsteen afgewisseld met zwarte geprofileerde aluminium, alsook het buitenschrijnwerk wordt opgevat in zwarte aluminium. Het geheel zal zorgen voor een serene, hedendaagse en tijdloze sfeer.


De layout

Op niveau 0 is de woning opgedeeld in een strook waar de inkomhal zich bevindt, vestiairekast, trap naar niveau +1 en verder een home office dat aansluit op de zitplaats. Deze strook zal zich fysiek onderscheiden d.m.v. de materialisatie, met name donkere eikenfineer dat ook zal terugkomen in het interieur van de zit-, eetplaats en de keuken.

In de inkomhal heb je rechtsreeks zicht op de tuin en het zorgt voor openheid bij het binnenkomen. Achter de functionele strook heb je de leefruimten waar de patio de eet-en zitplaats gescheiden houdt van de keuken.

Aan de rechter zijde is er de garage, bergingen en toegang tot de kelder. Bij het nemen van de trap naar niveau +1 kom je in de speelkamer waar je via de vide, dat de patio flankeert, visueel contact maakt met de eetplaats op niveau 0. Vanuit de speelkamer heb je toegang tot de verschillende slaapkamers en andere ruimten. De master bedroom heeft zijn eigen afgescheiden gedeelte met dressing en badkamer.

fotografie: Hendrik Biegs

Klaar om je droom waar te maken met elbeko?

U wenst een verkennend gesprek of u heeft vragen? Ons team helpt u graag verder.

Contacteer ons

Meer artikels

Nieuwe verkaveling - Denderleeuw

15 energiezuinige woningen met een uitstekende ligging en oriëntatie.

Bekijk project