Getuigenissen

Van bouwdroom tot realiteit

Je persoonlijkheid is uniek en daar hoort ook je unieke visie op jouw ideale woonplek bij. 
Elbeko realiseert unieke bouwdromen van A tot Z, op maat, een op een met je persoonlijkheid. 
Elke bouwheer is uniek, zo ook het resultaat. 
Enkele opdrachtgevers aan het woord.

"Een goed voorbereid dossier zorgde voor een goed eindresultaat."

Na 2 jaar wonen in onze Elbeko villa, kan ik zeggen dat Elbeko zijn slogan ‘beter wonen’ alle eer aandoet. En dat al van in de prille beginfase. Zij stelden ons een architect én binnenhuisarchitecte voor. Vanaf dag 1 werd alles grondig voorbereid en tot in de details bekeken. Dat scheelt, want een goed voorbereid dossier zorgt voor een goed eindresultaat! Tijdens de ontwerpfase werden technische issues (zoals bijvoorbeeld ventilatiebuizen) vakkundig weggewerkt in samenspraak met de binnenhuisarchitecte. Er werd steeds op toegezien dat alles samen paste qua stijl en 1 mooi geheel zou vormen. Bij elk keuzemoment stond de binnenhuisarchitecte ons bij, wat de keuze voor ons vergemakkelijkte. De werfopvolging door de projectleider verliep eveneens feilloos van begin tot einde. Ook de communicatie ging vlot! Over extra werk of budget werd steeds duidelijk gecommuniceerd, dus geen onaangename verrassingen achteraf. Wij zouden Elbeko aanraden aan elke kandidaat bouwer!

Greet en Bram

"Het klikte van bij het eerste contact."

Wij kozen voor de Casco+ formule van Elbeko. Dit houdt in dat wij zelf onze grond kochten, zelf onze architect kozen en zelf zorgden voor de binnenafwerking. Al de rest deed Elbeko voor ons… en hoe! De klik was er van in het prille begin. Bij ons eerste gesprek met de verkoper, maar daarna ook met de familie Schauwvlieghe en de projectleiders. Ook het contact met de eigen bouwploeg van Elbeko was top! Zowat elke dag kwam ik langs op de werf en hun werk was pico bello. Wij zouden zo terug voor Elbeko kiezen. De open communicatie, de gedetailleerde offerte, de mogelijkheden om zelf bepaalde onderdelen voor onze rekening te nemen… het was helemaal wat we wensten! Alles was bespreekbaar, alle afspraken werden nagekomen en nergens kwamen we voor verrassingen te staan. Je bouwt immers (meestal) maar 1 keer in je leven je droomwoning en dan wil je dat alles écht in orde is. En dat is het, met dank aan Elbeko!

Anneke & Didier

“Dankzij hun persoonlijke aanpak realiseerde Elbeko onze droomwoning.”

Bouwen met Elbeko is bouwen met professionals. Van ontwerp tot afwerkingsfase hebben zij ons bijgestaan op alle vlakken. Technisch bouwadvies, praktische bijstand, snelle en efficiënte antwoorden op onze vragen, hulp bij de keuze van afwerkingsmaterialen en interieur. Niets was hen teveel! De interieurarchitecte heeft meerdere winkels met ons bezocht op zoek naar het ideale parket, het beste kraanwerk en de mooiste natuursteen. Constant hadden wij het gevoel dat we begeleid werden door échte professionals. Ook de calculatiedienst van Elbeko verdient een pluim: de eindfactuur was op slechts 1 of 2% na gelijk aan de initiële offerte. Werden er extra’s gevraagd door ons, dan werd daar meteen open over gecommuniceerd zodat we niet voor verrassingen zouden komen te staan. We wonen sinds eind 2016 in onze woning en ook na de verhuis staan de mensen van Elbeko nog steeds klaar voor eventuele vragen. Echt topservice! Wij zijn uiterst tevreden en vonden bouwen met Elbeko een fantastische ervaring. We zouden het zo opnieuw doen!

Matthias & Stefanie

"alles is mogelijk, alles kan."

We zijn heel tevreden over ons huis. We wonen hier graag en goed. En we kijken ook met tevredenheid terug op het hele bouwproces. Wat ons enorm charmeerde, was de zeer vlotte en persoonlijke begeleiding in alle fases. Het ging verder dan advies: van begin tot einde werd er ook naar óns geluisterd. En er is ook altijd aan onze wensen voldaan.

Elbeko neemt heel wat zorgen weg waar je anders als bouwheer mee kampt. Het is fijn om dat te ervaren. Wij hebben beiden een drukke job en dan voelt het goed om te weten dat er continu iemand bezig is met je bouw. Ook leuk is dat je altijd weet bij wie je in welke fase terecht kan: één aanspreekpunt en geen verwarring.

Het grote voordeel van de Elbeko-totaalaanpak is de samenwerking en de coördinatie tussen de ontwerpers en de bouwers van zowel ruwbouw als afwerking. Het is van start tot oplevering één project en het resultaat ademt die eenvormigheid ook uit. In elke fase gaan de juiste specialisten aan de slag. Die práten bovendien ook echt met elkaar. De samenwerking met de interieurarchitecte die de hele inrichting overloopt en met de meubelmaatwerker was superefficiënt. Dat zie je ook in ons interieur: alles mag gezien worden en past heel mooi samen.

Filip en Stefanie

“Exterieur en interieur sluiten harmonieus op elkaar aan.”

Wij wonen hier heel graag. En we hebben ook – samen met Elbeko – heel graag aan dit huis gebouwd. Alles is super vlot verlopen, van voorbereiding tot oplevering. We hadden vooraf zelf een aantal ideeën. Elbeko, de architect en interieurarchitecte luisterden van bij het eerste gesprek écht naar ons. Ze snapten wat we bedoelden met de voorbeelden die we toonden. Ze verfijnden, verbeterden en vulden aan. Het klikte meteen.

We hadden twee contacten tijdens het bouwproces: de projectleider als bouwtechnisch ingenieur en de interieurarchitecte. Met beiden zaten we direct op dezelfde golflengte. En je merkte ook dat zij een goede verstandhouding hadden.

De totaalaanpak van Elbeko zorgde ervoor dat ons exterieur en interieur harmonieus op elkaar aansluiten. Ze voelden perfect aan wat wij wilden. De keuken, het bureau, de wandkasten: alles is op maat gemaakt. Door daarover al in de planfase grondig na te denken, kom je tot de mooiste resultaten. Onze ruwbouw was al helemaal afgestemd op het latere interieur.

We zijn nog altijd super tevreden van onze keuze voor Elbeko. Samen zijn we – buiten én binnen – tot een prachtig resultaat gekomen.

Kristof en Leen

“Mocht ik opnieuw bouwen, dan koos ik weer voor Elbeko.”

Ik woon nu al 6 jaar in mijn Elbeko-villa. En ik ben heel tevreden. Mocht ik opnieuw bouwen, dan koos ik weer voor Elbeko. Waarom? Omwille van hun aandacht voor afwerking en materiaalkeuze. Maar ook hun aandacht voor ons project en onze wensen. Bij Elbeko voelde ik van bij de start een engagement. Ze doen wat ze zeggen én zeggen wat ze doen. Ze werken oplossingsgericht en denken mee. Dat voel je als bouwheer. Hun geheim schuilt volgens mij in een sterk projectmanagement en hyperprofessionele opvolging.

En heel belangrijk: er is altijd een open communicatie. Alles is bespreekbaar en men is steeds bereid om uitleg te geven. Ik had vragen bij bepaalde punten van mijn offerte. Alles werd haarfijn verklaard. Zo leg je de basis van een vertrouwensrelatie: het fundament van een geslaagd bouwproject.

Jos en Arlette

“Ik hou van dit gevoel van ruimte.”

De indeling van mijn Elbeko-appartement is heel doordacht. Daardoor heb ik nooit de indruk dat ik mijn thuis met anderen deel. Een brede ‘leefgang’ verbindt de kamers en mijn living. Dat creëert een gevoel van ruimte waar ik echt van hou. Architecturaal is het een huzarenstukje. Ons gebouw steunt op een esthetisch aantrekkelijke manier op het garagecomplex. En een deel rijst op uit de vijver: dat is uniek! Ik krijg veel complimenten van mijn bezoekers. Over de algemene look, maar ook over de geslaagde afwerking. En elke keer raad ik Elbeko aan. Vooral ook omdat alles op een heel vlotte en correcte manier tot stand is gekomen.

Steven