Project starten?

Hoe Elbeko omgaat met het Coronavirus

Op 14 maart ging ons land in lockdown om de verspreiding van het Coronavirus te beperken. “Ondanks het feit dat de werven een tweetal weken stil lagen, hebben we ons snel kunnen aanpassen”, aldus Tim Schauwvlieghe, bouwadviseur bij Elbeko. Dankzij de nodige maatregelen is het hele team intussen al voor 80% opnieuw operationeel.

 

Een overzicht van hoe het Elbeko team de continuïteit van de werken garandeert in tijden van Corona:

- Kantoormedewerkers

Dankzij onze sterke en betrouwbare IT-infrastructuur konden onze kantoorwerkers (projectleiders, technisch tekenaars, ingenieurs, etc.) hun werk vrij snel hernemen. “Ons nieuw portaal laat toe om van praktisch overal in te loggen en op de server te werken”, zegt Tim. “Op die manier konden we heel snel overschakelen naar thuiswerk.”

Op dit moment komt bijna de helft van de medewerkers al regelmatig terug naar het kantoor. De inrichting van onze kantoren lenen zich ertoe de maatregelen van social distancing goed te volgen. “Daarnaast hebben we de nodige maatregelen getroffen”, gaat Tim verder. “We zitten op ruime afstand van elkaar. Aan alle toestellen hangen er ‘reminder-briefjes’ en zijn er mogelijkheden om de handen te ontsmetten. Tot slot voorzien wij ook een spreiding van de aanwezigheden. Op die manier kunnen onze mensen veilig en verantwoord op kantoor werken indien nodig.”

- Bouwadviseurs

Voor ons commercieel team is er weinig veranderd. “Enkel het feit dat we nu niet de baan op gaan voor face-to-face contact met klanten”, zegt Tim. “Dit gebeurt nu telefonisch of via video calls. Daarnaast werken onze vaste partners zoals architecten en stabiliteitsingenieurs gewoon door. Mensen die met bouwplannen zitten en vanaf nul een nieuw ontwerp willen opstarten, kunnen wij dus perfect blijven bedienen.”

- Arbeiders

Voor de arbeiders van Elbeko is het twee weken heel rustig geweest. De werven lagen volledig stil.  “Dit is mede doordat de toelevering van bouwmateriaal werd stopgezet”, verklaart Tim. Na die initiële periode zijn we geleidelijk terug beginnen opstarten. In samenwerking met de projectleider hebben we onze ploegen ruime briefings gegeven over de do’s en don’ts in tijden van Corona. Onze arbeiders rijden nu niet alleen afzonderlijk naar de sites, ze gebruiken ook mondmaskers, handschoenen en handgels om op een veilige manier te kunnen doorwerken. “Tot slot zorgen we ook voor spreiding op de werf”, concludeert Tim. “Als er bijvoorbeeld metselwerken zijn, werkt er één iemand aan een gevelzijde, de andere aan een andere gevelzijde, enzovoort.”

Uiteraard heeft Elbeko aandacht voor de speciale omstandigheden van haar arbeiders. “We hebben veel begrip voor de persoonlijke thuissituatie van elk van onze mensen. Sommige ouders kunnen tijdelijk geen opvang voor hun kinderen vinden, en dat is niet gemakkelijk. We verplichten dus zeker niemand om te komen werken. Gezondheid en familie zijn nu prioriteit.”

 

Een blik op de toekomst

Elbeko heeft zich aangepast aan het nieuwe normaal zodat we vol doorgaan op de werven en op kantoor. Het contact met (nieuwe) klanten kan normaal verlopen. Zo is ons team in staat het voorbereidend werk, inclusief de verfijning van de plannen, calculaties, etc. uit te oefenen en via online tools te communiceren.

Elbeko is klein genoeg om zich flexibel en snel aan te passen aan nieuwe situaties en groot genoeg om hindernissen op te vangen. Op die manier kunnen onze klanten rekenen op continuïteit. 

“Het is toch belangrijk dat wij onze klanten persoonlijk kunnen ontmoeten”, besluit Tim. “Wij bouwen de nieuwe thuis van iemand en het gaat om grote investeringen. Bovendien houden wij van een persoonlijke aanpak. Heel binnenkort kunnen we onze klanten terug ontvangen op kantoor.” 

 

Het genot van wonen op maat in deze tijden

Onze klanten hebben nu zeker ervaren hoe waardevol een Elbeko woning is. Zo krijgen we momenteel veel berichtjes van klanten die zich gelukkig prijzen met hun nieuwe woonomgeving. “Het zal misschien niet de laatste keer zijn dat we in quarantaine moeten gaan, stelt Tim. “Onze slogan ‘beter wonen, beter leven’ krijgt nu plots veel meer betekenis voor mensen.”

 

Geschreven door Anthony Perez

Hoe Elbeko omgaat met het Coronavirus

Klaar om je droom waar te maken met elbeko?

U wenst een verkennend gesprek of u heeft vragen? Ons team helpt u graag verder.

Contacteer ons

Meer artikels

De evolutie van bouwen — interview met Paul Schauwvlieghe

In dit artikel gooien we het eens over andere boeg en houden we een interview met Paul Schauwvlieghe, de man die Elbeko al bijna 40 jaar in goede banen leidt. We hebben het over de evolutie van het bouwen doorheen deze tijdsperiode, alsook de manier…

Lees meer